Laat onze boeren niet stikken!

De toekomst van de landbouw in Vlaanderen is meer dan ooit in gevaar. Al jarenlang gaan onze landbouwers gebukt onder steeds meer regels en verplichtingen. Het stikstofdecreet van de Vlaamse regering van N-VA, cd&v en Open Vld is een ramp voor de Vlaamse landbouw. Na anderhalf jaar onderhandelen krijgt minister voor Leefmilieu Zuhal Demir (N-VA) haar groen-extremistische zin en blijft de onzekerheid voor honderden landbouwbedrijven. Velen worden simpelweg gedwongen om te stoppen. Vlaams landbouwminister Jo Brouns (cd&v) steekt na grote beloftes en vele mooie woorden de boeren een mes in de rug.

Vorig jaar gaven al 44 procent meer boeren aan in moeilijkheden te verkeren. Minister Demir weigert momenteel maar liefst 9 op de 10 (!) vergunningen voor landbouwers. Dat zou iedereen die begaan is met de landbouw zorgen moeten baren. Landbouwbedrijven staan in voor onze voedselbevoorrading, zijn vaak familiebedrijven die al generaties lang doorgegeven worden én maken onlosmakelijk deel uit van Vlaanderen.

Landbouwers investeren al jaren in oplossingen en worden nu geconfronteerd met een regering die zegt: “het is nooit genoeg!”. Wij willen daarom dat het stikstofdecreet onmiddellijk naar de vuilbak wordt verwezen en dat onze boeren een rechtszekere toekomst tegemoet gaan!

Uw handtekening kan op dit moment écht het verschil maken. Geef samen met ons een krachtig signaal aan Zuhal Demir, Jo Brouns en de rest van de Vlaamse regering: Vlaanderen laat zijn boeren niet stikken!

Vergeet zeker niet deze petitie te delen met vrienden en familie. Samen zorgen we voor een toekomst voor onze landbouwers!

Heeft u een plek in een weide of veld waar we een bord mogen plaatsen? Klik dan hier om het formulier in te vullen en wij contacteren u binnen de week.

© Vlaams Belang 2023